Suroviny
- broskev 1 kg
- citron 2 ks
- třtinový cukr asi 300 g
- voda 100 ml
- bílek 2 ks
- jedlé květy (na ozdobu)
Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 17.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Inspirujte se novými recepty, které lze vytvořit rychle z dostupných sezónních surovin a tak, aby nezatížily rodinný rozpočet. S Karolínou je zkrátka radost vařit!
Postup přípravy
- Broskve spařte vroucí vodou, cca po minutě vodu slijte, propláchněte je studenou vodou a oloupejte slupku (půjde to stejně dobře jako u spařených rajčat). Pak je rozpulte, vypeckujte a nakrájejte na kousky. Dejte je do mísy a vymačkejte na ně citronovou šťávu (bez peciček).
- Do světlého hrnce (aby se vám dobře hlídala barva) dejte cukr, přidejte několik lžic vody a za občasného promíchnutí nechte na mírném plameni vytvořit tmavě zlatavý karamel. Pokud je potřeba a karamel je přímo tuhý, rozřeďte ho na závěr troškou vody a rozmíchejte ho v ní. Pak přidejte nakrájené broskve a duste cca 10 minut na mírném plameni bez pokličky. Podušené broskve rozmixujte, ochutnejte a vylaďte pomocí cukru nebo citronu tak, aby chuť byla výrazná a příjemně sladkokyselá. Nechte hmotu trochu vychladnout.
- Mezitím z bílků vyšlehejte pevný sníh. Do něj opatrně metličkou vmíchejte zchladlou ovocnou hmotu a dejte mrazit. V tomto případě se obejdete bez promíchávání (sníh na dobrou strukturu zmrzliny stačí).