redakce Prima FRESH

Delikátní parmazánový krém – dokonalá součást slavnostního menu

Moje hodnocení
2x

Přestože hlavní surovina by odkazovala k Itálii, je tato polévka dítětem kulinární fantazie kuchařů vynikající pařížské restaurace L´Ami Jean.

4 porce
60 minut

Suroviny

K podávání

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. Parmazán nakrájejte škrabkou na sýr na tenké plátky. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo. Vsypte cibuli a smažte, až zvláční, asi 10 minut. Vsypte asi dvě třetiny parmazánu, vlijte vývar, smetanu a mléko a uveďte do mírného varu. Vařte asi 45 minut, až polévka zhoustne a sýr se rozpustí.
  2. Mezitím nakrájejte slaninu na kostičky a vyškvařte ji v pánvičce dokřupava. Na papírové utěrce nechte odsát přebytečný tuk.
  3. Do polévky vsypte zbylý parmazán a vařte ještě 10 minut. Pak ji rozmixujte a přeceďte přes jemný cedník, osolte a opepřete.
  4. Do talířů rozdělte křupavou slaninu, nadrobno nakrájenou oloupanou šalotku a pažitku a zalijte polévkou. Podávejte s krutony – zvlášť hezky vypadají tenké plátky nasucho opečené bagety s tenkým plátkem parmazánu.

Vyzkoušejte také krémovou květákovou polévku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty