zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
6 kuchařských triků, o kterých jste možná ještě neslyšeli
Autor: iStock 6 kuchařských triků, o kterých jste možná ještě neslyšeli

6 kuchařských triků, o kterých jste možná ještě neslyšeli

Občas přemýšlíte, jak vylepšit známé recepty nebo využít některé kuchyňské náčiní trochu jinak? Protože možností je celá řada. Sepsali jsme pro vás několik zajímavých triků, které se vám budou dozajista hodit.
Tereza Pánková , 18.09.2021

reklama

1. Už žádný přilepený sýr

Není nad čerstvý strouhaný sýr, že? Občas se ale stává, že je více nalepený na struhadle než v misce. Pokud si chcete strouhání trochu usnadnit, potřete struhadlo olejem. Pak už žádné lepení nehrozí. A pokud máte olej ve spreji, bude vše ještě jednodušší.

2. Jedlá soda do rajčatové omáčky

Je vaše rajčatová omáčka příliš kyselá, ale nechcete do ní přidávat cukr? Nevadí, v tom případě sáhněte po jedlé sodě. Neutralizuje totiž kyselost – stačí přimíchat přibližně 1/4 lžičky na 1 hrnek omáčky a několik minut povařit.

Jak udělat krásně krémová vejce?
Autor: iStock Jak udělat krásně krémová vejce?

3. Krémová vejce díky smetaně

Možná se vám to zdá zvláštní, ale zakysaná smetana si skvěle rozumí právě s míchanými vejci. Díky ní jsou krásně krémová a chutná

4. Dorty krájejte nahřátým nožem

Nechcete, aby se vám krém z dortu lepil na nůž a zkazil celý výsledek? Máme řešení! Nejprve si připravte vysokou nádobu s horkou vodou (pozor na sklo, aby vám neprasklo). Do ní vždy nůž ponořte, nahřejte ho, osušte a udělejte čistý řez. Pokaždé znovu nahřejte a otřete. 

Dorty krájejte vždy nahřátým nožem.
Autor: iStock Dorty krájejte vždy nahřátým nožem.

5. Utěrka pod prkénkem nebo mísou

Cestuje vám při krájení prkénko po celé lince? Klouže a neudrží se na jednom místě? Něco takového je rozhodně otravné a leckdy i nebezpečné. Přitom stačí, když si pod prkénko dáte lehce navlhčenou utěrku. Stejně se dá pracovat i s neposednou mísou.

6. Kolečko na krájení (nejen) pizzy

Přijde vám škoda, že spefický kráječ vytáhnete opravdu jen ve chvíli, kdy pečete pizzu? Přitom vůbec nemusíte. Je totiž výborný na krájení různých bylinek, jako například čerstvé pažitky. Stačí jezdit dopředu, dozadu a krájet na požadovanou velikost.

reklama

Související témata: jak na to , kuchyně , kuchařské triky

reklama

Přečtěte si také