Suroviny
- olivový olej 3 lžíce
- česnek 6 stroužků
- uzená šunka (nebo španělská sušená) 100 g
- starý bílý chleba 3 krajíce
- mletá uzená paprika 1 lžíce
- kuřecí vývar (nebo voda) 1,2 litru
- sůl
- vejce 4 ks
- hladkolistá petržel
Postup přípravy
- Na pánev nalijte olej a zahřejte ho, jakmile se rozpálí, vhoďte na plátky nakrájený česnek a nechte ho rozvonět, aniž by zhnědl.
- Přidejte na kostičky nakrájenou šunku a na kostky nakrájený chléb a vše 2-4 minuty restujte.
- Nyní přidejte uzenou papriku, sůl a vývar nebo vodu, přiveďte k varu a nechte 10 minut vařit.
- Vejce opatrně jedno po druhém rozklepněte do horké polévky a bez míchání vařte ještě 2-3 minuty.
- Poté vejce jedno po druhém vyjměte a vložte je na dno polévkových talířů. Poté do každého z nich naberte horkou polévku a dozdobte nasekanou petrželkou.
Vyzkoušejte také tradiční českou česnečku s bramborem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Poctivá domácí česnečka s bramborem