Head
- vejce 3 kusy
- olej 1 dávka
- cukr 1 dávka
- mouka 1 dávka
- vanilkový cukr 1 kus
- citronová kůra 1 dávka
- citronová šťáva 1 dávka
- sůl 1 špetka
- kypřicí prášek do pečiva 1 kus
- meruňkový kompot 1 kus
Postup přípravy
Veškeré ingredience kromě meruněk a surovin na žmolenku dáme do šlehače a smícháme na hustší kaši, kterou pak vylejeme na plech s pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme
Koláč poklademe ovocem, v našem případě okapanými meruňkami (broskvemi) ze scezeného kompotu, posypeme drobenkou
Dáme ho péct na deset minut do trouby vyhřáté na 220 stupňů, poté teplotu snížíme na 170 stupňů a ještě asi půl hodiny dopékáme