Suroviny
- měkký tvaroh 250 g
- cukr krupice 2 lžíce
- vejce 1 ks
- pšeničná krupice 100 g
- sůl 1 špetka
- máslo 1 lžíce
- borůvkový kompot 380 ml
- cukr krupice (podle chuti)
- citronová kůra
- zakysaná smetana
- lístky meduňky (na ozdobu)

Postup přípravy
- Smíchejte v míse tvaroh, cukr, vejce, krupici a špetku soli a vymíchejte husté těsto. Na zkoušku uvařte jeden nok – vložte ho do osolené vroucí vody a vařte 5 minut. Pokud se rozpadá, přidejte do těsta více krupice.
- Z těsta vyválejte hada a odkrajujte z něj kousky, které vařte asi 5 minut v lehce osolené vodě. Hotové noky vyplavou na hladinu. Přemístěte je do mísy a promíchejte s rozpuštěným máslem.
- Prohřejte kompot, podle potřeby doslaďte, přidejte nastrouhanou citronovou kůru, zakysanou smetanu a promíchejte.
- Noky rozdělte na talíře, zalijte borůvkami se smetanou, ozdobte meduňkou a ihned podávejte.
PRIMA TIP: Kromě borůvek můžete samozřejmě použít i jiné sezónní ovoce (i když borůvky jsou klasika). Zkuste třeba ostružiny, jahody nebo klidně podušené meruňky.

Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou Zdroj: Kulinární studio Mafra MEDIA / Imagefood BM / Profimedia
Vyzkoušejte také plněné knedlíky z tvarohového těsta s jahodami podle návodného videorecpetu
Kompletní recept najdete ZDE: Tvarohové knedlíky jahodové