Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky

Moje hodnocení
5x

Pokud máte chuť na sladký oběd, ale nechce se vám do zdlouhavé přípravy plněných knedlíků, zkuste tuto bleskovou náhradu. Z tvarohu a krupice připravte jednoduché nočky a k nim podávejte omáčku z borůvek. Mimo sezónu použijte kompotované ovoce, ale když les vydá své poklady, můžete krátce podusit čerstvé borůvky.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Smíchejte v míse tvaroh, cukr, vejce, krupici a špetku soli a vymíchejte husté těsto. Na zkoušku uvařte jeden nok – vložte ho do osolené vroucí vody a vařte 5 minut. Pokud se rozpadá, přidejte do těsta více krupice.
  2. Z těsta vyválejte hada a odkrajujte z něj kousky, které vařte asi 5 minut v lehce osolené vodě. Hotové noky vyplavou na hladinu. Přemístěte je do mísy a promíchejte s rozpuštěným máslem.
  3. Prohřejte kompot, podle potřeby doslaďte, přidejte nastrouhanou citronovou kůru, zakysanou smetanu a promíchejte.
  4. Noky rozdělte na talíře, zalijte borůvkami se smetanou, ozdobte meduňkou a ihned podávejte.
PRIMA TIP: Kromě borůvek můžete samozřejmě použít i jiné sezónní ovoce (i když borůvky jsou klasika). Zkuste třeba ostružiny, jahody nebo klidně podušené meruňky.

Vyzkoušejte také plněné knedlíky z tvarohového těsta s jahodami podle návodného videorecpetu

Kompletní recept najdete ZDE: Tvarohové knedlíky jahodové

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty