Suroviny
- houby (hřiby, hnědé a bílé žampióny a suchohřiby – od každého) 50 g
- šalotka 2 ks
- estragon (trochu)
- brambory 500 g
- pepř (čerstvě namletý) 1 špetka
- zakysaná smetana 70 g
- vývar 50 ml
- lískové ořechy (nastrouhané) 1 lžíce
- vlašské ořechy (nasekané) 1 lžíce
- sušená rajčata (nasekaná) 1 lžíce
- tvrdý sýr (např. Madeland) 50 g
Postup přípravy
- Houby důkladně očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Na jemno nasekejte šalotky a estragon. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
- Houby, bramborové plátky, nasekané šalotky a estragon vložte do mělké zapékací mísy, ochuťte pepřem a přelijte smíchanou smetanou s vývarem. Ořechy a sušená rajčata rovnoměrně rozmístěte na povrch. Nastrouhaný sýr nasypte po celé ploše povrchu. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut.