návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zapečené brambory se šunkou a vejci

Hodnoceno: 0x
2–4 porce
do 1,5 hodiny
Zapečené brambory se šunkou a vejci
Autor: Slepičárna blog Zapečené brambory se šunkou a vejci
Zapečené brambory znáte nejspíš všichni, ale co kdybyste si je mohli trochu vylepšit? Třeba voňavou tyrolskou šunkou nebo sázeným vejcem.

Postup

  1. Omyjte a osušte brambory, nakrájejte je na tenké plátky, snažte se je nepřeříznout, ať drží tvar.
  2. Formu na pečení zakapejte olivovým olejem a vyskládejte k sobě nakrájené brambory. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  3. Nakrájejte slaninu na kostičky, oloupanou cibuli na tenké půlměsíčky a česnek na plátky. Rozprostřete vše mezi plátky brambor.
  4. Osolte, opepřete, zasypte nastrouhaným parmazánem, zakapejte olivovým olejem a ozdobte šalvějí a rozmarýnem.
  5. Pečte v troubě, dokud brambory nezměknou, podle velikosti asi 50 minut. Můžete ještě během pečení brambory trošku zakápnout olejem. Těsně před dopečením si na pánvi orestujte zvlášť tyrolskou šunku a volská oka „na hniličku“. Ta jen zlehka osolte a opepřete. Servírujte s upečenými bramborami.

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Hlavní jídla