Suroviny
Postup přípravy
- Omyjte a osušte brambory, nakrájejte je na tenké plátky, snažte se je nepřeříznout, ať drží tvar.
- Formu na pečení zakapejte olivovým olejem a vyskládejte k sobě nakrájené brambory. Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Nakrájejte slaninu na kostičky, oloupanou cibuli na tenké půlměsíčky a česnek na plátky. Rozprostřete vše mezi plátky brambor.
- Osolte, opepřete, zasypte nastrouhaným parmazánem, zakapejte olivovým olejem a ozdobte šalvějí a rozmarýnem.
- Pečte v troubě, dokud brambory nezměknou, podle velikosti asi 50 minut. Můžete ještě během pečení brambory trošku zakápnout olejem. Těsně před dopečením si na pánvi orestujte zvlášť tyrolskou šunku a volská oka „na hniličku“. Ta jen zlehka osolte a opepřete. Servírujte s upečenými bramborami.