redakce Prima FRESH

Bez lepku: Tvarohové knedlíky s jahodami ve skořicové strouhance

Moje hodnocení
5x

Plněné ovocné knedlíky se neomrzí celou letní sezónu. Tvarohové těsto je rychle hotové, dobře se s ním pracuje a zabalit do něj můžete různé ovoce. Knedlíky můžete podávat s tvarohem, cukrem a máslem, nebo se zakysanou smetanou, s mákem a cukrem nebo s opraženou skořicovou strouhankou.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Těsto

Posypka

Postup přípravy

  1. Jahody odstopkujte, jemně očistěte a nechte okapat v cedníku. Z mouky, tvarohu, másla, vejce, žloutku, soli a cukru vypracujte hladké těsto a upravte ho do tvaru válečku. V širokém kastrolu uvařte alespoň 3 l jemně osolené vody.
  2. Z válečku těsta ukrajujte kousky, každý zploštěte na placičku a vložte na ni osušenou jahodu. Zabalte, těsto důkladně uzavřete a vytvarujte koule.
  3. Knedlíky vložte do vroucí, lehce osolené vody a vařte přibližně 10 minut.
  4. Mezitím na pánvi rozpusťte máslo a opražte na něm strouhanku s cukrem a skořicí.
  5. Knedlíky sceďte a vyválejte je ve skořicové strouhance.
PRIMA TIP: Bezlepková strouhanka Schär Paniermehl – Breadcrumbs se skládá z kukuřičné a čirokové mouky a využijete ji na obalování masa, do sladkých i slaných posypek i na zahuštění těsta.

Vyzkoušejte klasické jahodové knedlíky z tvarohového těsta podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Tvarohové knedlíky jahodové

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty