Suroviny
- jahody (velké) 12–15 ks
Těsto
- bezlepková mouka (Schär Mix it! Universal ) 250 g
- měkký tvaroh 250 g
- máslo (změklé) 30 g
- vejce 1 ks
- žloutek 1 ks
- sůl 1 špetka
- moučkový cukr 30 g
Posypka
- máslo 1 lžíce
- strouhanka (bezlepková Schär Paniermehl – Breadcrumbs) 100 g
- moučkový cukr 2 lžíce
- mletá skořice 1/2 lžičky
Postup přípravy
- Jahody odstopkujte, jemně očistěte a nechte okapat v cedníku. Z mouky, tvarohu, másla, vejce, žloutku, soli a cukru vypracujte hladké těsto a upravte ho do tvaru válečku. V širokém kastrolu uvařte alespoň 3 l jemně osolené vody.
- Z válečku těsta ukrajujte kousky, každý zploštěte na placičku a vložte na ni osušenou jahodu. Zabalte, těsto důkladně uzavřete a vytvarujte koule.
- Knedlíky vložte do vroucí, lehce osolené vody a vařte přibližně 10 minut.
- Mezitím na pánvi rozpusťte máslo a opražte na něm strouhanku s cukrem a skořicí.
- Knedlíky sceďte a vyválejte je ve skořicové strouhance.
PRIMA TIP: Bezlepková strouhanka Schär Paniermehl – Breadcrumbs se skládá z kukuřičné a čirokové mouky a využijete ji na obalování masa, do sladkých i slaných posypek i na zahuštění těsta.
Vyzkoušejte klasické jahodové knedlíky z tvarohového těsta podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Tvarohové knedlíky jahodové