Zimní minestrone

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Zimní minestrone  Foto:
Zimní minestrone
Foto: Kitchen and the City

Rychlá polévka na zahřátí – plná zeleniny, fazolí a s výraznou chutí uzené slaniny a parmazánu.

Suroviny
olivový olej 2 lžíce
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
italská slanina pancetta 100 g
mrkev 2 ks
čerstvý mangold
řapíkatý celer 2 stonky
brambory 3 ks
konzervovaná drcená rajčata 1 plechovka
konzervované červené fazole, propláchnuté 1 plechovka
hovězí vývar 1,5 l
čerstvý rozmarýn 2 snítky
sůl
čerstvě namletý pepř
čerstvě strouhaný parmazán
Postup
1

Na olivovém oleji zpěňte cibulku a česnek, přidejte pancetu, chilli a orestujte. Přisypte pokrájený celer, mrkev, brambory a rozmarýn a znovu restujte.

2

Zalijte 2/3 vývaru a drcenými rajčaty a přidejte mangold. Vařte do změknutí.

3

Na závěr rozmixujte půlku plechovky fazolí se zbylým vývarem a společně s fazolemi vložte do polévky. Osolte, opepřete a ještě chvilku povařte. Podávejte posypané parmazánem.

Zimní minestrone  Foto: Zimní minestrone, foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama