Zapečená květáková rýže

Doba přípravy:
Zapečená květáková rýže Foto:
Zapečená květáková rýže
Foto: Hodně domácí

Příprava tohoto květáku je rychlá, stačí už jen zapéct v troubě a slavíte úspěch. Připravit se dá na všechny způsoby od polévky přes hlavní jídlo až po přílohu a je oblíbený nejen u vegetariánů. ;)

Článek

Pečený květák s balzamikem a parmezánem  Foto:

24 receptů s oblíbeným květákem

Nedávno to byla brokolice, tentokrát květák – ten bývá mezi strávníky oblíbenější. Vybrali jsme pro vás recepty, díky kterým si ho oblíbíte ještě víc! :)
Suroviny
středně velký květák 1 ks
vejce 4 ks
česnek podle chuti
sušená rajčata v oleji
sůl, pepř
smetana ke šlehání cca 100 ml
šalvěj (volitelné)
olivy
parmazán
Postup
1

Květák rozebraný na růžičky rozmixujte na rýži.

2

Zvlášť rozmixujte vejce, mozzarellu, česnek, sušená rajčata, šlehačku.

3

Dosolte, opepřete, popř. přidejte čerstvou šalvěj nebo nějaké bylinky a smíchejte s květákovou rýží.

4

Směs vlijte do vymazaného pekáčku, poklaďte plátky másla a olivami.

5

Pečte asi 3/4 hodiny. Servírujte posypané parmazánem.

Zapečená květáková rýže 2 Foto: Zapečená květáková rýže; foto: Hodně domácí

Hodně domácí blog

Hodně domácí - portrét Foto:

Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.

Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká : "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."

Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.

Užijte si jich, stejně tak jako života!

Videa

reklama

reklama