Vegetariánské chilli con carne

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vegetariánské chilli con carne Foto:
Vegetariánské chilli con carne
Foto: isifa.com

Chilli con carne je typická texaská specialita. Místo hovězího masa můžete ovšem použít sójové a rázem se z toho stane lahůdka i pro vegetariány.

Suroviny
rostlinný olej 1 lžíce
cibule 1 ks
máslová dýně 200 g
sójové maso (granulát) 300 g
jemný chilli prášek 2 lžíce
česnek 2 stroužky
červená paprika 1/2 ks
žlutá paprika 1/2 ks
zeleninový vývar 400 ml
nasekaná rajčata 400 g
sladový ocet 1 lžíce
cukr 1 lžíce
dlouhozrnná rýže 200 g
bílé fazole 400 g
Postup
1

Ve velké pánvi rozehřejte olej a pečte na něm pár minut nakrájenou cibuli a dýňovou kaši, dokud vše nezměkne.

2

Přidejte připravené sójové maso, chilli prášek a několik minut vařte.

3

Vmíchejte nakrájené papriky, vývar, ocet a cukr. Na mírném ohni vařte 15 minut.

4

Mezitím dejte do hrnce rýži a 500 ml osolené vody. Přikryjte, přiveďte do varu a na mírném ohni vařte asi 10 minut, dokud rýže nezměkne a voda se do ní nevsákne.

5

Vmíchejte fazole a vše prohřejte.

6

Podávejte s rýží.

Vegetariánské chilli con carne Foto: isifa.com

Vegetariánské chilli con carne. Foto: isifa.com

Pro vegetariány:

Recept

Rychlé vegetariánské kari Mung Dahl Foto: isifa.com

Rychlé vegetariánské kari mung dahl

Jednoduché indické kari z mungo fazolí vás potěší hřejivou oříškovou chutí a příjemnou strukturou. V obchodech se zdravou výživou nebo v indických speciálkách najdete...

Recept

Vegetariánský kebab  s feta sýrem a rajčátky

Vegetariánský kebab s feta sýrem a rajčátky

Nejen masem živ je člověk... Letní grilování svádí hodit na gril kdejaký kus masa, ale ani vegetariáni nemusí přijít zkrátka. Výborné špízy stvoříte z dobrého chleba,...


 

Videa

reklama

reklama