Uzená makrela s teplým bramborovým salátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Uzená makrela s teplým bramborovým salátem Foto:
Uzená makrela s teplým bramborovým salátem
Foto: isifa.com

Jednoduchý pokrm, který se hodí jako večeře a klidně s ním můžete i pohostit přátele. Je to rychle hotové a přitom s vynikajicí chutí, kterou podtrhnou čerstvé bylinky a uzená chuť rybího masa.

Suroviny
mladé malé brambory 800 g
olivový olej 1/3 hrnku
dijonská hořčice 1 lžička
vločková mořská sůl (maldon) 1 špetka
čerstvě namletý černý pepř 1 špetka
jemně nasekaná bazalka 3 lžíce
jemně nasekaná máta 3 lžíce
malá červená cibule 1 ks
uzená makrela 2 ks
Postup
1

Do středně velkého hrnce dejte vodu a přiveďte ji k varu. Vložte do ní celé omyté brambory a opět uveďte k varu, pak na snížené teplotě nechte vařit doměkka.

2

Do velké mísy dejte olej, citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř. Přidejte bylinky a najemno nasekanou cibuli.

3

Když budou brambory uvařené, slijte je, a až budou vystydlé tak, aby se daly vzít do ruky, rozpulte je. Ještě teplé brambory ponořte do mísy se směsí oleje a bylinek. Rukama je v nálevu dobře promněte, dokud nebudou dresinkem, bylinkami a cibulí dobře obaleny.

4

Rozdělte bramborový salát na čtyři talíře a na ně položte lupínky vykostěného masa z makrely. Hned podávejte.

Videa

reklama

reklama