Topinky s vajíčkovou pomazánkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Topinky s vajíčkovou pomazánkou Foto:
Topinky s vajíčkovou pomazánkou
Foto: Od pondělí do pátku

Pomazánky jsou vděčné a ideální jako rychlá večeře z toho, co dům dal. A pokud zbyde, můžete si ji dát druhý den k snídani nebo k svačině.

Suroviny
vejce 4 ks
francouzská bageta 2 ks
bílé fazole 1 konzerva (400g)
menší červená cibule 1 ks
dijonská hořčice 1 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
čerstvá hladkolistá petrželka
Postup
1

Vejce uvařte natvrdo. Mezitím nakrájejte bagety a nasucho dozlatova upečte v troubě předehřáté na 180 stupňů.

2

Uvařená vejce oloupejte, nakrájejte na kostičky a ve větší misce smíchejte se slitými a propláchnutými fazolemi, nasekanou červenou cibulí a hořčicí. Pokud chcete, můžete před přidáním ostatních ingrediencí fazole trochu pomačkat vidličkou.

3

Dochuťte solí, pepřem a čerstvou petrželkou. Promíchejte a podávejte s bagetovými topinkami.

Od pondělí do pátku

Od pondělí do pátku

Jana Vašáková

Rychlé večeře do 30 minut

Hledáte inspiraci na jednoduché, rychlé a přitom chutné večeře, které vám zaberou maximálně 30 minut denně? Pak vyzkoušejte 70 receptů, které pro vás připravila šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. a maminka dvou holčiček Jana Vašáková.

V kuchařce naleznete oblíbené polévky, pokrmy z masa a ryb, ale také tipy na vegetariánskou a studenou kuchyni. Děti se pak mohou těšit na sladké pokrmy. Všechny recepty jsou připravené ze sezonních a na našem trhu běžně dostupných surovin.

Mladá fronta | 299 Kč | vázaná bez přebalu | 176 stran | 190 x 245 mm

Videa

reklama

reklama