Thajské kuřecí kari s cuketou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Thajské kuřecí kari s cuketou Foto:
Thajské kuřecí kari s cuketou
Foto: Marek Kučera

Voňavá thajská jídla si u nás oblíbil kdekdo. Do exotického pokrmu se skvěle hodí i domácká cuketa.

Suroviny
rostlinný olej 2 lžíce
žlutá thajská kari pasta 3 lžíce
velká cibule, nakrájená na tenké půlměsíčky 1 ks
kuřecí stehenní řízky bez kůže, nakrájené na proužky 500 g
česnek, rozdrcený 2 stroužky
ostrá chilli paprička, nakrájená na plátky 1 ks
červená paprika, nakrájená na tenké proužky 1 ks
kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nadrobno nakrájený
malá pevná cuketa, rozkrojená po délce na čtvrtky a pak rozkrájená napříč 3 ks
kokosové mléko 300 ml
hrst čerstvého koriandru, nakrájeného
čerstvá limetková šťáva 2 lžíce
sůl, pepř
hrst opražených arašídů
rýže k podávání
Postup
1

V silnostěnném kastrolu nebo velké hluboké pánvi rozehřejte olej na středním plameni.

2

Přidejte kari pastu a cibuli a smažte, až cibule zprůsvitní, asi 5 minut.

3

Přidejte kousky kuřete, česnek, papričku, papriku a zázvor a smažte dál, až bude kuře křehké, asi 5 minut.

4

Podle chuti osolte a opepřete.

5

Vmíchejte cuketu, kokosové mléko, koriandr a limetovou šťávu.

6

Uveďte do varu a krátce povařte, jen aby cuketa zvláčněla.

7

Je-li třeba, osolte a opepřete. Podávejte s rýží, posypané opraženými arašídy.

Článek

Léto na zahradě s Prima FRESH  Foto:

Nejkrásnější léto na zahradě zažijete s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH je v prodeji již 8. června a těšit se můžete na pořádnou porci prázdninové inspirace!
Videa

reklama

reklama