Sváteční trifle

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Sváteční trifle Foto:
Sváteční trifle
Foto: isifa.com

Trifle je klasický britský dezert, který nesmí chybět na žádném stole v období vánočních svátků. Připravit si ho ovšem můžete samozřejmě kdykoliv a věřte, že bude dokonalým vrcholem každé oslavy.

Suroviny
šťáva z granátového jablka 1 hrnek
želatina 1 lžíce
med 1 lžíce
čerstvé nebo mražené maliny 1 hrnek
piškotový korpus nebo rolka 1 ks
kukuřičný škrob 2 lžičky
whisky (nemusí být) 1/4 hrnku
cukr moučka (prosátý) 50 g
vyšlehaná šlehačka 1 a 1/2 hrnku
čerstvé ovoce na dekoraci
Postup
1

¼ hrnkem šťávy z granátového jablka přelijte v malé misce želatinu a dejte stranou.

2

Zbylou šťávu nalijte do malého kastrůlku, přidejte med a na mírném ohni míchejte, dokud se nerozpustí. Potom přidejte želatinu a zase míchejte, dokud se nerozpustí. Sundejte z plotny a nechte vychladnout.

3

Tekutinu nalijte na dno triflové formy a přidejte maliny. Dejte alespoň na 2 hodiny do lednice, dokud se směs neusadí.

4

Rozbalte piškotovou rolku nebo korpus a rozřízněte ji na dvě kola nebo jiný tvar, který bude pasovat do formy. Jeden díl položte na zatuhlý rosol.

5

Vanilkový pudink nalijte do hrnce, vmíchejte v 1/3 hrnku mléka rozpuštěný kukuřičný škrob, jemně přiveďte do mírného varu a vařte, dokud pudink nezhoustne. Sundejte s plotny, vmíchejte whiskey a potom navrch položte kus potravinové fólie, aby nevznikl škraloup.

6

Polovinu vychladlého pudinku naneste na díl ve formě. Navrch položte zbývající díl piškotu a navrch rozprostřete zbývající část pudinkové směsi. Formu přikryjte a před podáváním dejte na 2–3 hodiny vychladit do lednice.

7

Při podávání: Vmíchejte moučkový cukr do šlehačky, naneste ji na povrch piškotu, ozdobte čerstvým ovocem a poprašte cukrem.

Sváteční trifle Foto:

Sváteční trifle                                                                                                   Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama