Špagety s koriandrovým pestem a krevetami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Špagety s koriandrovým pestem a krevetami Foto:
Špagety s koriandrovým pestem a krevetami
Foto: isifa.com

Na tohle senzační jídlo použijte co největší krevety. Ve spojení se svěžím koriandrem jejich chuť krásně vynikne.

Suroviny
koriandrové pesto:
čerstvý koriandr 2 hrnky
česnek 2 stroužky
sůl 1 špetka
pražené piniové oříšky 3 lžíce
špagety:
špagety nebo linguine 500 g
olivový olej na opékání
vyloupané krevety 16 ks
rukola 4 hrnky
Postup
1

V hmoždíři nebo mixéru roztlučte nebo rozmixujte koriandr. Přidejte nasekaný česnek a chilli papričku, sůl a mixujte, dokud nevznikne vlhká pasta. Přidejte piniové oříšky a také je důkladně rozmixujte. Kapku po kapce přidávejte olej, až vznikne zelená omáčka.

2

Rozehřejte trochu olivového oleje na nepřilnavé pánvi a na něm ve dvou várkách opečte krevety. Krevety spolu s pestem vmíchejte do těstovin uvařených "al dente", přelijte zbylým výpekem z krevet, posypejte rukolou a můžete podávat.

Videa

reklama

reklama