Sladkokyselý sterilovaný květák

Doba přípravy:
Počet porcí: 17 sklenic
Sladkokyselý sterilovaný květák Foto:
Sladkokyselý sterilovaný květák
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

V zimě se bude sterilovaný květák rozhodně hodit! Nakupte si krásné kousky a připravte je ve sladkokyselém nálevu :)

Cukru a soli dejte podle chuti. Záleží, jak nálev máte nejraději. Pro pikantnost můžete do sklenic přidat chilli papričky.

Suroviny
větší květák 6 ks
voda 3 a 1/2 l
ocet 1 l
sůl 160–180 g
cukr 220 g
hořčičná semínka 2 lžíce
kuličky pepře 1 lžíce
nové koření 15 kuliček
Postup
1

Květák omyjte, zbavte listů a rozeberte na růžice. Větší překrájejte klidně na čtvrtiny.

2

Skládejte je raději košťálky dovnitř, půjde to tak lépe.

3

Zalijte lákem a uzavřete pevně víčky.

4

Sterilujte 25 minut při 85–90 °C .

Sladkokyselý sterilovaný květák 2 Foto: Sladkokyselý sterilovaný květák; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno Foto:

V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mne baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“

Videa

reklama

reklama