Sladkokyselé papriky s mozzarellou a rozinkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Sladkokyselé papriky s mozzarellou a rozinkami Foto:
Sladkokyselé papriky s mozzarellou a rozinkami
Foto: Kuchařka Oleje

Nadčasovosti dosáhl tento italský předkrm díky svým barvám, jednoduchosti a chuti. Tento recept je ideální pro ty, co mají v životě napilno, protože ho můžete udělat dopředu. Podávejte jako výbornou a zdravou svačinku nebo jako chuťovku k vínu.

Článek

Plněné papriky v rajčatové omáčce  Foto:

18x paprika v hlavní roli

Papriky a kapie mnoha tvarů a barev patří na náš letní stůl už dlouhá léta. Vždyť co by to bylo za léto bez pořádného leča? Tahle skvělá šťavnatá zelenina je ale výborná i...
Suroviny
mozzarella z buvolího mléka, nakrájená na plátky 3x 125 g
dobré zelené olivy zbavené pecek a rozkrojené na půlky 6 ks
rukola 60 g
extra panenský olivový olej, jemný 1 lžíce
křupavý chleba k podávání
Papriky:
papriky (směs červených, žlutých a oranžových) 6 ks
bílý vinný ocet 3 lžíce
extra panenský olivový olej lisovaný zastudena 6 lžic
hrozinky 1/3 hrnku (50 g)
římský kmín 1,5 lžičky
drcené sušené chilli 1 lžička
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
česnek nakrájený na tenké plátky 1 stroužek
třtinový cukr 2 lžičky
plech vyložený pečicím papírem
Postup
1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Papriky rozložte na předem připravený plech a v předehřáté troubě je pečte 25 minut, dokud lehce nezčernají a neztratí svůj tvar. Nechte vychladnout.

3

Oloupejte je a zbavte semínek. Poté je nakrájejte na proužky (1cm), ty smíchejte s octem, olejem, rozinkami, kmínem a drceným chilli. Dochuťte. Přidejte česnek, cukr a nechte chuť nasáknout.

4

Mozzarellu rozdělte na talíře, lžící přendejte paprikovou směs a posypte olivami. Rukolu smíchejte s olejem a rozmístěte po talířích. Ihned podávejte.

Oleje – Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dresinky a marinády

Ursula Ferrigno

Kuchařka Oleje Foto:

Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů. Dozvíte se, odkud pocházejí, jejich základní vlastnosti, jak mohou být prospěšné pro naše zdraví i to, jak je v kuchyni nejlépe využít. Budete mít možnost si vyzkoušet i velmi lákavé recepty, které umocňují jedinečné chutě surovin. Stejně jako každá jiná ingredience, i olej se totiž vybírá, aby ladil s celkovou chutí pokrmu.

Objevte tajemství jedinečných vinaigrette, dresinků či marinád. Vyzkoušejte použití olejů při výrobě jednoduchých receptů, jako je carpaccio s gorgonzolou a vlašskými ořechy nebo při přípravě zeleninových pokrmů. Recept na čínské medové kuře zase obohatí váš způsob přípravy masa. Na řadu přijdou i vaše cukrářské schopnosti, které můžete uplatnit při přípravě toho nejlepšího italského jablečného koláče s mandlemi nebo dokonalé zmrzliny z olivového oleje.

Existují desítky druhů olejů od extra panenského olivového až po kokosový. Nadchněte se pro ně a zjistěte, jak je nejlépe využít ve více než 25 receptech, které vás tato kniha naučí.

Videa

reklama

reklama