Sardinky s rajčatovou salsou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Sardinky s rajčatovou salsou Foto:
Sardinky s rajčatovou salsou
Foto: isifa.com

Drobné rybky vynikají snadnou a rychlou přípravou a skvělou chutí, kterou snadno ještě vylepšíte vhodnou marinádou. Servírujte s pikantní salsou z rajčat a paprik.

Suroviny
sušená rajčata 4 ks
česnek 1 stroužek
majoránka 1 špetka
rozmarýn 1 špetka
tymián 1 špetka
malé čerstvé sardinky 16 ks
žlutá paprika 1 ks
olivový olej 1 lžíce
naložené kapary 1 lžička
sůl 1 špetka
černý pepř 1 špetka
Postup
1

Odstraňte jadérka z chilli papričky a žlutých paprik. Nasekejte na drobno chilli papričku a sušená rajčata. Rajčata omyjte a vydlabejte je. Rajčata a papriky nasekejte na drobné kostičky a vše smíchejte s kapary, solí a pepřem.

2

Nasekejte česnek a bylinky a dobře promíchejte s olivovým olejem. Sardinky opláchněte, dobře osušte a nechte asi 2 hodiny marinovat v bylinkovém oleji.

3

Sardinky vyjměte z marinády, vložte na roztopený gril nebo velkou pánev a pečte asi 4 minuty. Servírujte se slasou.

Videa

reklama

reklama