S Klárou v kuchyni: Bramborový salát s matjesy a jablkem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–3
Bramborový salát s matjesy a jablkem  Foto:
Bramborový salát s matjesy a jablkem
Foto: Klára Michalová

Kdykoliv narazím u lahůdkového pultu na krásně červené matjesy naložené v oleji, dostanu chuť na tento báječný salát. Je ideální jako lehká večeře, s kouskem dobrého žitného chleba.

Suroviny
uvařené středně velké brambory, nejlépe typu A 4 ks
červené matjesy v oleji 300 g
jarní cibulka 3 ks
sladkokyselé okurky 2 ks
menší zelené jablko 1 ks
olivový olej 4 lžíce
sůl a čerstvě namletý pepř
čerstvý kopr 3 snítky
Postup
1

Vychladlé brambory oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Matjesy nakrájejte na velikost sousta. Okurky nakrájejte na tenká půlkolečka a jarní cibulky na šikmé tenké plátky i se zelenou částí. Jablko nakrájejte na menší kousky i se slupkou.

2

Všechny ingredience dejte do mísy, zalijte olejem a šťávou z citronu, osolte a opepřete podle chuti a vše jemně promíchejte, aby se brambory nerozpadly.

3

Salát dozdobte nasekaným čerstvým koprem.

PRIMA TIP: Pokud nemáte rádi kopr, můžete použít hladkolistou petržel nebo pažitku. Ingredience do salátu lze nakrájet i na malé kostičky, chutě se ještě lépe propojí. Pokud vydržíte, salát je mnohem lepší druhý den, když se vše krásně uleží.

Bramborový salát s matjesy a jablkem  Foto: Bramborový salát s matjesy a jablkem; foto: Klára Michalová

Videa

reklama

reklama