Rychlá polévka s vaječným kapáním

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rychlá polévka s vaječným kapáním  Foto:
Rychlá polévka s vaječným kapáním
Foto: Polévková mánie

Tato polévka je esencí jednoduchosti. Pokud chcete, bujon si můžete dochutit jednoduše tím, že ho necháte vařit o chvilinku déle s několika hřebíčky, hvězdičkou badyánu a celou skořicí. Můžete také vmíchat několik polévkových lžic sladké bílé miso pasty.

PRIMA TIP: Vaříte-li jen pro jednoho, stačí přibližně 300 ml bujonu a 1 celé vejce.

Suroviny
kuřecí nebo zeleninový bujon, nejlépe domácí 1,2 litru
sůl a čerstvě namletý pepř
kukuřičná mouka 1 lžička
vejce z volného chovu 3 ks
jarní cibulka, nakrájená na kolečka 3 ks
Postup
1

Přiveďte kuřecí bujon k varu a snižte plamen, aby jen sotva vřel – je velmi důležité nevmíchat vejce do prudce vařícího vývaru. Ochutnejte a dochuťte po libosti tak, aby vznikl silný základ pro zbývající přísady.

2

Smíchejte kukuřičnou mouku s trochou vody a připravte hladkou pastu, pak vmíchejte vajíčka. Dochuťte solí a pepřem.

3

Vejce lijte do bujonu velmi tenkým, nepřerušovaným pramínkem a jemně míchejte. Jakmile vejce přidáte, sundejte polévku ze sporáku a nechte 1–2 minuty stát. Polévka bude vyhlížet, jako by se srazila, ale to je v pořádku, přesně takhle má vypadat. Okamžitě podávejte ozdobené jarní cibulkou.

Rychlá polévka s vaječným kapáním  Foto: Rychlá polévka s vaječným kapáním , Foto: Polévková mánie

Polévková mánie

Kathryn Brutonová

80 chutí a vůní zabalených do méně než 300 kalorií

Polévková mánie Foto:

Už naše babičky říkávaly, že polévka je grunt. A nejlepší ze všeho je domácí. Jenže co s tím, když nemáme čas? A po pravdě řečeno, klasické polévky – bramboračka, hrachovka, gulášovka – už nás tak trochu nudí. Chtělo by to něco nového, originálního, dobrého a přitom zdravého. A právě tohle vás v této knize čeká.

Spousta receptů, málo kalorií. Exotické chutě z celého světa. Místo smetany a másla jsou tu výživné oleje z ořechů či semínek, aniž by to ve výsledku nějak ubralo na lahodnosti. A co všechno v knize naleznete?

• Polévky pro vegetariány, vegany i pro ty, kteří dodržují speciální dietu

• Polévky krémové i chlazené, bujóny a consommé

• Patnáctiminutové polévky pro dny, kdy opravdu nestíháte

• Polévky ze superpotravin pro superzdravou vzpruhu

• Nízkokalorické přílohy a snídaňové misky

Vydalo Nakladatelství Metafora.

Uložit

Videa

reklama

reklama