Roláda z jarního kuřátka s estragonovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Roláda z jarního kuřátka s estragonovou omáčkou Foto:
Roláda z jarního kuřátka s estragonovou omáčkou
Foto: Vlado Kníž

Z tohoto receptu přímo sálá jaro – jarní kuřátko s nádivkou, estragonovou omáčkou a skvělým salátem. Co víc si přát?:)

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
vykostěné kuře
houska 1 ks
bílek 2 ks
smetana 1 dcl
kopřivy
červená cibule 1/2 ks
tymián 2 snítky
estragon
sůl
Na salát:
petrželka
sůl
Postup
1

Nejdřív si připravte nádivku: slaninu a cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na pánvi. V míse smíchejte nakrájenou housku, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku a pak přidejte orestovanou slaninu s cibulí.

2

Vypečenou šťávu z pánve zalijte trochou vody, nechte svařit a přidejte ke směsi. Polijte smetanou a vmíchejte kopřivy a vyšlehaný sníh z bílků. Všechno spojte.

3

Vykostěné kuře rozprostřete na prkýnko, osolte a opepřete, naplňte nádivkou, zabalte a přichyťte provázkem. Ještě jednou osolte.

4

Pokud vám trochu nádivky zbyde, dejte ji péct stranou do vymaštěné zapékací mísy. Pekáček vymažte máslem, vložte roládu, navrch přidejte ještě trochu másla a snítky tymiánu.

5

Nechte péct asi půl hodiny v troubě předehřáté na 180 stupňů.

6

Mezitím si připravte salát: cherry rajčata nakrájejte, osolte, přidejte nakrájenou petrželku a olivový olej.

7

Roládu vyndejte z trouby a vypečenou šťávu nechte svařit v hrnci. Trochu tuku odlijte, zbytek polijte vývarem a kapkou smetany a přisypte nakrájený estragon. Roládu nakrájejte na plátky, položte na talíř, polijte šťávou a podávejte s rajčatovým salátem.

Roláda z jarního kuřátka s estragonovou omáčkou Foto:

Roláda z jarního kuřátka s estragonovou omáčkou Foto: Roláda z jarního kuřátka s estragonovou omáčkou, foto: Vlado Kníž

Připravte si roládu z jarního kuřátka podle videoreceptu přímo se šéfem:

Videa

reklama

reklama