Pštrosí kýta v zeleném pepři s dýňovo-bramborovým pyré

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Pštrosí kýta s dýňovo-bramborovým pyré Foto:
Pštrosí kýta s dýňovo-bramborovým pyré
Foto: Habánské sklepy

Pro valentýnskou večeři volte spíše lehčí a také neobvyklé druhy masa. Kachna ani vepřo knedlo zelo vašeho partnera romanticky nenaladí. Vyzkoušejte výborné pštrosí maso s luxusní omáčkou. Uvidíte, že partnera netradičním jídlem zaujmete.

Suroviny
pštrosí kýta 200 g
špetka čerstvě drceného zeleného pepře
česnek 1 stroužek
Pyré:
brambory 100 g
dýně Hokkaido 100 g
sůl
vlašské ořechy 20 g
Sos:
Cabernet Sauvignon pozdní sběr z Habánských sklepů 10 cl
demi-glace (silný redukovaný hovězí vývar) 5 cl
Postup
1

Pštrosí kýtu očistěte a naporcujte. Osolte a obalte čerstvě drceným zeleným pepřem a česnekem. Zprudka opečte na pánvi ze všech stran a dopečte dorůžova v troubě.

2

Sos připravíte tak, že do kastrolku nalijete víno, které svaříte, a přidáte omáčku demi-glace.

3

K masu s omáčkou podávejte pyré. Dýni a brambory očistěte a uvařte ve slané vodě doměkka. Sceďte a metličkou vyšlehejte pyré, dle chuti dosolte. Na pánvi opečte ořechy, přidejte krystalový cukr a nechejte zlehka zkaramelizovat. Těmito oříšky pak ozdobte pyré.

4

Prima tip: Jaké víno se k pokrmu hodí nejvíce? Samozřejmě to, které použijte pro přípravu omáčky, tedy Cabernet Sauvignon 2011 pozdní sběr z vinařství Habánské sklepy, které vyniká tmavou rubínovou barvou, bohatým aroma připomínajícím černorybízový džem, hořkou čokoládu a koření, a plnou šťavnatou chutí, která vás i vašeho partnera okouzlí.

Videa

reklama

reklama