Profiterolky s tvarohem a jahodami

Doba přípravy:
Počet porcí: 30 ks
Profiterolky s tvarohem a jahodami  Foto:
Profiterolky s tvarohem a jahodami
Foto: Dnes napeču!

Minivětrníčky si okamžitě zamilujete – na jedno kousnutí se vám v puse rozlije slast kontrastních chutí – křupavého těsta a šťavnatého krému s jahodami. Plňte je těsně před podáváním, ať příliš nezvlhnou.

Článek

Jahodový raw cheesecake  Foto:

25 nápadů, jak proměnit sladké jahody v neodolatelné dobroty

Kdo by nemiloval sladké jahody? Každý rok trpělivě čekáme, až se pole začervenají a my si můžeme vychutnat na slunci dozrálé české jahody. Jsou neskutečně lahodné samy o...
Suroviny
Těsto:
mléko 130 ml
máslo 40 g
špetka soli
vejce 3 ks
olej na vymazání plechů
cukr moučka na poprášení
Náplň:
měkký polotučný tvaroh 250 g
jahody 250 g
Postup
1

Mléko, máslo a špetku soli zahřívejte až k varu. Naráz vsypte prosátou mouku a za stálého míchání vařte, až se hmota nelepí na vařečku, tvoří kouli a na dně vznikne bílý povlak z mouky. Odstavte a nechte mírně zchladnout.

2

Troubu předehřejte na 200 °C a dva plechy vymažte olejem.

3

Do vlažné směsi postupně vmíchejte vejce a míchejte tak dlouho, až vznikne hladké těsto. Naplňte jím cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na připravené plechy stříkejte kopečky o průměru 4 cm. Pečte v rozehřáté troubě 15 minut, pak teplotu snižte na 180 °C a dopékejte 15 minut dozlatova. Troubu mezitím neotvírejte. Vyjměte a nechte zchladnout na mřížce.

4

Tvaroh smíchejte s cukrem. Smetanu vyšlehejte na pevnou šlehačku a zlehka ji vmíchejte do tvarohu. Jahody očistěte, odstopkujte a nakrájejte nadrobno. Vmíchejte do krému. Profiterolky podélně rozřízněte, potřete náplní, přiklopte a zlehka pocukrujte.

Profiterolky s tvarohem a jahodami  Foto: Profiterolky s tvarohem a jahodami , Foto: Dnes napeču!

Dnes napeču! Foto: Dnes napeču!

Pavlína Berzsiová

Více než 200 receptů na moučníky z trouby

Cukrářka, kterou možná znáte z knihy Dnes nepeču! plné nepečených dobrot, tentokrát pro změnu radí zapnout troubu a upéct rodině či přátelům něco skutečně chutného. Příležitostí, kdy si vychutnat vynikající koláče, buchty, koblížky, dorty, rolády, sušenky, tyčinky i brownies, je spousta. Kromě toho pro vás Pavlína vybrala recepty ze sešitu své babičky, prozradí vám, co peče na Velikonoce a Vánoce, co radí kamarádkám, které nemají moc času, nebo co zkouší nového. Kniha je plná lákavých fotografií, přehledných receptů, rad, jak co nepokazit nebo napravit, a obměn, které vás jistě povzbudí k experimentům s novými chutěmi i tvary moučníků.

Videa

reklama

reklama