Pórkové tartaletky se sýrem

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8 tartaletek
Pórkové tartaletky se sýrem Foto:
Pórkové tartaletky se sýrem
Foto: isifa.com

Tyto slané koláčky jsou nejlepší horké, právě vyndané z trouby. Ale i po vychladnutí vám budou chutnat. Skvělé na party, piknik nebo jako svačina do práce.

Suroviny
Těsto:
studené máslo 150 g
nastrouhaný vyzrálý čedar 150 g
Náplň:
máslo 15 ml
mladý pórek, nakrájený na tenké plátky 1 svazek
česnek, rozetřený 2 stroužky
rukola, nahrubo nasekaná 1 svazek
vejce 3 ks
sýr mascarpone 250 g
nastrouhaný feta sýr 125 g
nastrouhaný čedar 125 g
sůl 1 špetka
čerstvě namletý černý pepř 1 špetka
Postup
1

Sýrové košíčky: Do zadělávací mísy prosijte mouku, nastrouhejte máslo a vmíchejte sýr. Rukama hněťte, aby se vše spojilo, dokud se nevytvoří z těsta koule. Rozdělte ji na 68 částí a každou prsty vmačkejte do plechové formičky. Dejte formičky do lednice a rozehřejte troubu na 200 °C.

2

Těsto ve formičkách trochu propíchejte vidličkou a pečte je asi 8 minut nebo dokud nebudou mírně dozlatova. Pokud by se těsto nafouklo, opatrně je trochu zatlačte zpátky obrácenou lžící. Nechte je stranou vychladnout.

3

Náplň: Rozehřejte máslo a olej a duste na směsi pórek doměkka. Vmíchejte česnek a odstavte pánev z plotny. Nechte pórkovou směs vychladnout a pak ji rozdělte do formiček. Navrch každé náplně položte pár lístků rukoly.

4

Vyšlehejte vejce s mascarpone, do směsi vmíchejte čedar a ochuťte solí a černým pepřem. Naplňte vaječnou směsí dortové formičky a pečte v předehřáté troubě do zlatohněda.

Videa

reklama

reklama