Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně  Foto:
Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně
Foto: Kitchen and the City

Hovězí maso se díky pomalému pečení rozplývá na jazyku a vy můžete na tento oběd směle pozvat i tchyni. Ostudu si určitě neuděláte, za to vám ručíme!

Suroviny
hovězí kýta 2 kg
sádlo 2 lžíce
cibule 2 ks
česnek 2 stroužky
červené suché víno 250 ml
sůl
tymián
hovězí vývar
jarní mrkev 4 ks
Postup
1

V litinovém hrnci rozpalte sádlo a osolené a opepřené maso nechte ze všech stran zatáhnout. Přidejte pokrájený česnek, cibuli a tymián, podlijte vínem a vývarem a vložte do trouby předem vyhřáté na 150 °C a zvolna pečte zhruba 4 hodiny.

2

Na závěr pečení přidejte mrkve a pečte do změknutí. Kdo chce, může zahustit oříškem másla s hladkou moukou. Podávejte s bramborovou kaší.

Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně  Foto:

Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně, foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto: Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchyní a v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama