Polévka ribollita

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Polévka ribollita Foto:
Polévka ribollita
Foto: Vlado Kníž

Polévka ribollita je slavná toskánská pochoutka z chleba, fazolí a zeleniny. Vyzkoušejte recept podle šéfa, máme pro vás i video!

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
bílé fazole
bílý chleba
parmazán
mrkev
brambora
černá kapusta
řapíkatý celer
rajčata
červená cibule
zeleninový vývar
sůl
Postup
1

Zeleninový vývar přiveďte k varu a přidejte mrkev, petržel a bramboru nakrájenou na kostičky. Osolte a opepřete a nechte povařit. Po chvíli postupně přisypte vařené bílé fazole, část rajčat zbavených slupky, řapíkatý celer a cibuli nakrájenou najemno.

2

Na závěr vložte černou kapustu a nechte změknout.

3

Na dno talíře rozlámejte chleba, pokapejte olejem, přidejte zbytek krájených rajčat, zalijte uvařenou polévkou a posypte nastrouhaným parmazánem. Potom ještě zakápněte olivovým olejem a podávejte.

Polévka ribollita Foto:

Polévka ribollita Foto: Polévka ribollita, foto: Vlado Kníž

Videorecept na polévku ribollita jen pro vás:

 


Videa

reklama

reklama