Pohanková palačinka se špenátem a kozím sýrem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Pohanková palačinka se špenátem a kozím sýrem Foto:
Pohanková palačinka se špenátem a kozím sýrem
Foto: Kitchen Story

Vyzkoušejte doma palačinky z pohankové mouky a ještě navíc naslano! Skvěle se k nim hodí špenát, kozí sýr a navrch volské oko!

Suroviny
pohanková mouka 75 g
celé vejce 1 ks
mléko 6 lžic
voda 1 lžíce
olivový olej 2 lžíce
sůl, pepř
kapka olivového oleje na restování
Náplň:
šalotka 1 ks
česnek 2 stroužky
čerstvý špenát 5 hrstí
sůl, pepř
vejce 2 ks
kozí sýr 50 g
máslo na restování
Postup
1

V misce smíchejte ingredience na slané těsto palačinek. Mouku, vejce, mléko, vodu, olivový olej, sůl a pepř dobře promíchejte a vytvořte hladké těsto.

2

Pánev rozehřejte a zakápněte lehce olivovým olejem, na kterém vytvořte palačinky. Těsto na pánev nalijte pomocí naběračky a krouživým pohybem druhé ruky ho rozprostřete po celém dnu pánve. Jakmile zezlátne, obraťte a opečte i z druhé strany.

3

Na zvláštní pánvi připravte špenátovou náplň. Na másle orestujte nadrobno nakrájenou šalotku s česnekem. Přihoďte dobře omytý čerstvý špenát a nechte zavadnout. Osolte, opepřete a dejte bokem.

4

Na stejné pánvi můžete opět na másle udělat volská oka. Vejce rozklepněte do pánve, lehce osolte a opepřete. Počkejte, dokud se bílky neudělají a žloutky přitom zůstanou tekuté.

5

Hotové pohankové palačinky naplňte špenátovou náplní, navrch dejte kozí sýr a trochu čerstvého tymiánu. Okraje palačinky zahněte tak, že vytvoříte čtverec. Nahoru nakonec přijde volské oko.

Pohanková palačinka se špenátem a kozím sýrem 2 Foto: Pohanková palačinka se špenátem a kozím sýrem; foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama