Plněná kuřecí prsa s bramborovou kaší s červeným pepřem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Plněná kuřecí prsa s bramborovou kaší s červeným pepřem  Foto:
Plněná kuřecí prsa s bramborovou kaší s červeným pepřem
Foto: Michal Šajmir

Plněné maso je vždy zajímavé, přináší totiž na talíř moment překvapení. Zároveň také obohatí chuť masa náplní, v tomto případě výraznými sušenými rajčaty. Nadýchaná kaše se šlehačkou a pepřem překvapivý dojem znásobí.

Suroviny
maso:
kuřecí prsa 4 ks
sušená rajčata, naložená v oleji 100 g
sušená bazalka 1 lžička
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
párátka
kaše:
brambory, oloupané a pokrájené na kostičky 1 kg
mléko 150 ml
šlehačka, vyšlehaná dotuha 1 kelímek
čerstvě namletý červený pepř 1 špetka
sůl 1 špetka
Postup
1

Sušená rajčata pokrájejte na drobné kousky, přidejte sušenou bazalku a kapku oleje, ve kterém byla rajčata naložená. Dobře promíchejte.

2

Kuřecí prsa nařežte z boku tak, aby vznikla kapsa. Naplňte rajčatovou směsí a uzavřete párátkem. Naplněná prsa osolte a opeřete z obou stran.

3

Takto připravená prsa pomalu opékejte z obou stran na velké pánvi pod pokličkou, až jsou zlatohnědá.

4

Mezitím si uvařte brambory v kastrolu s osolenou vodou doměkka. Vodu slijte, do hrnce vlijte ohřáté mléko a brambory rozmačkejte. Podle chuti dosolte. Přidejte čerstvě namletý červený pepř a dobře promíchejte.

5

Na závěr opatrně vmíchejte vyšlehanou šlehačku. Bramborová kaše bude nadýchaná a příjemně aromatická.

6

Servírujte kuřecí prsa překrojená napůl na lůžku z bramborové kaše.

Plněná kuřecí prsa s bramborovou kaší s červeným pepřem  Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

 

Videa

reklama

reklama