Pečené zelné klínky

Doba přípravy:
Počet porcí: 8 klínků
Pečené zelné klínky Foto:
Pečené zelné klínky
Foto: isifa.com

V jednoduchosti je síla, u tohoto jídla se chce říct – v jednoduchosti se skrývá nejlepší chuť. Upečené zelí vás překvapí křehkostí a především právě výbornou chutí. Recept skvěle funguje i se savojským zelím nebo růžičkovou kapustou.

Suroviny
menší hlávka zimního zelí, rozkrájená na 8 dílů s vyříznutým košťálem 1 ks
olivový olej 4–5 lžic
kmín nebo římský kmín 1 lžíce
sůl
čerstvě namletý černý pepř
velký citron, rozříznutý na čtvrtky 1 ks
Postup
1

Rozehřejte troubu na 220 °C, u plynové na stupeň 7. Mašlovačkou potřete zelné osminky ze všech stran olejem a dejte na pekáč. Důkladně okořeňte a posypte kmínem, přidejte čtvrtky citronu.

2

Pečte 2530 minut, otočte je tak v polovině pečení. Před podáváním pokapejte citronovou šťávou.

Pečené zelné klínky Foto: isifa.com

Pečené zelné klínky. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama