Pečená mrkev s cizrnou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Pečená mrkev s cizrnou Foto:
Pečená mrkev s cizrnou
Foto: S vášní pro jídlo

Vyzkoušejte teplý salát v blízkovýchodním kabátku, u kterého ale vůbec nevadí, když vystydne. Dá se jíst jen tak, ale jestli budete chtít víc zasytit, doplňte ho třeba pita chlebem.

Článek

Boloňská omáčka z čočky  Foto:

20 receptů na nápadité a rychlé bezmasé večeře, na kterých si pochutnáte

Nemusíte být vegetarián, a přesto se hodí mít v zásobě nějaké bezmasé recepty, které rozšíří váš repertoár. Rozhodně není nutné jíst maso třikrát denně, takže pokud jste...

Suroviny
mrkev, drobné kusy 300 g
konzerva cizrny 1 ks
olej 2 lžíce
citronová šťáva 1 lžíce
drcený římský kmín 1/4 lžičky
uzená paprika 1/4 lžičky
sůl
bílý jogurt 100 g
tahini pasta 1 lžička
čerstvý koriandr
Postup
1

V míse promíchejte olej s citronovou šťávou, římským kmínem, uzenou paprikou a špetkou soli.

2

Mrkve umyjte a podélně překrojte na poloviny, cizrnu slijte.

3

Mrkve spolu s cizrnou přidejte k marinádě do mísy a pořádně promíchejte, aby se vše obalilo směsí koření.

4

Cizrnu s mrkvemi přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatova.

5

Mezitím si připravte omáčku, na kterou smíchejte jogurt s tahini pastou a špetkou soli.

6

Na talíř dejte jogurtovou omáčku, na kterou rozložte mrkve a cizrnu, vše posypte nasekaným koriandrem a zakápněte olivovým olejem.

Pečená mrkev s cizrnou 2 Foto: Pečená mrkev s cizrnou; foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama