Norimberské klobásky na pivu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Norimberské klobásky na pivu  Foto:
Norimberské klobásky na pivu
Foto: archiv Velkopopovický Kozel

Oblíbené norimberské klobásky jsou skvělé nejen na grilu! Zkuste je v troubě upéct se zeleninou, bylinkami a podlít žejdlíkem piva. Pochutnáte si na nich stejně jako na našich tradičních buřtech na pivu!

Suroviny
bílé norimberské klobásky 920 g
světlé pivo (např. Velkopopovický Kozel 11°) 400 ml
mořská sůl a čerstvě namletý pepř
červená paprika 100 g
žlutá paprika 100 g
jarní cibulka 50 g
cibule 1 ks
česnek 4 stroužky
čerstvý rozmarýn 1 menší snítka
Postup
1

Papriku nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek na plátky. Bílou část jarní cibulky nakrájejte na šikmá kolečka. Rajčátka překrojte napůl. Ze snítky tymiánu sdrhněte lístky a menší snítku rozmarýnu pokrájejte nadrobno.

2

Na grilu v kameninové misce rozehřejte olej a na něm krátce opečte klobásky. Poté přidejte veškerou zeleninu bez rajčat. Vše krátce orestujte, přidejte rajčata a bylinky. Jemně osolte a opepřete. Zastříkněte pivem a zhruba 8 minut provařte na grilu.

3

PRIMA TIP: Klobásky podávejte s ogrilovaným plátkem pivního chleba, který nakonec potřete stroužkem česneku a rozpůleným rajčetem, tak aby z rajčete nasál šťávu.

Norimberské klobásky na pivu  Foto: Norimberské klobásky na pivu; foto: archiv Velkopopovický Kozel

Videa

reklama

reklama