Mille-feuilles s malinami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Mille-feuilles s malinami  Foto:
Mille-feuilles s malinami
Foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

Vyzkoušejte lehký nadýchaný dezert, který spojuje tenké pláty křehkého těsta s lahodným krémem a čerstvým ovocem.

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 17.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

Suroviny
máslo 50 g
bílek 1 ks (50 g)
šlehačka de luxe 40% 200 ml
vanilkový lusk 1 ks
čerstvé maliny 1 hrst
plátky mandlí 1 lžíce
Postup
1

Smíchejte mouku, máslo, cukr moučku a bílek, rozšlehejte do hladké hmoty a tvarujte na pečicí papír do tvaru lístku o velikosti 3 x 5 cm. Pečte v rozpálené troubě na 200 °C cca 8 minut.

2

Šlehačku vyšlehejte s trochu cukru a vyškrabanými zrníčky z vanilkového lusku.

3

Upečené lístky těsta prokládejte šlehačkou, čerstvými malinami a zdobte plátky mandlí.

Mille-feuilles s malinami  Foto: Mille-feuilles s malinami°foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 17.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na Primě PLAY.

V jedenácté epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Hany Gregorové a její dcery Roly Brzobohaté. S diváky se podělily o recepty na dezert Kreméše a Quiche Lorraine.

Pečeme podle hvězd - 11.díl Foto: Pečeme podle hvězd – 11.díl; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Videa

reklama

reklama