Melounový sorbet

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Melounový sorbet Foto:
Melounový sorbet
Foto: Vlado Kníž

Lehký osvěující sorbet z melounu servírujte jako netradiční dezert zalitý šumivým vínem Prosecco.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
červený meloun
voda 1 l
cukr 1 kg
bílek 2 ks
Prosecco
citronová šťáva
lístky meduňky
Postup
1

Ve vodě nechte rozpustit cukr a přiveďte k varu. Po chvíli sirup přelijte do mísy a nechte zchladit.

2

Kousky melounu nandejte do mixéru, přilijte vychlazený sirup, bílky a citronovou šťávu.

3

Všechno promixujte, přelijte do skleněné nádoby a dejte do mrazáku.

4

Do hlubokého talíře nandejte kousky melounu, nalijte trochu Prosecca a přidejte lžíci mraženého sorbetu. Ozdobte lístky meduňky a podávejte.

Melounový sorbet Foto:

Zdeněk Pohlreich Foto:

Zdeněk Pohlreich, foto: Vlado Kníž

Podívejte se na videorecept a vařte přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama