Mangoldové pesto

Doba přípravy:
Počet porcí: 2 skleničky
Mangoldové pesto Foto:
Mangoldové pesto
Foto: blog Tvoříme domov

Pesto z mangoldu je výrazné a neobvyklé. Následující recept je základem, přidat můžete dále parmazán či pecorino, lahůdkové droždí, ale také pár lístků bazalky.

Článek

Pesto alla Genovese Foto:

20x v hlavní roli pesto plné chuti

Když se řekne pesto, většinu z nás napadne nejznámější janovské pesto z čerstvé bazalky, s piniovými oříšky a parmazánem. Pest je ale spoustu druhů, je to totiž název pro...
Suroviny
mangold (jen zelené části bez stonků) 150 g
kešu 60 g
olivový olej 4 lžíce
česnek 1 stroužek
sůl 1/4 lžičky
citronová šťáva 2 lžičky
Postup
1

Mangold pořádně operte a osušte.

2

Kešu ořechy zvolna pražte nasucho na pánvi, dokud se příjemně nerozvoní a nezezlátnou.

3

V robotu rozmixujte nejprve listy mangoldu, poté přidejte vše ostatní a mixujte tak dlouho, dokud nedocílíte požadované konzistence (chcete-li pesto jemnější, přidejte ještě jednu lžíci oleje).

4

Přendejte do uzavíratelné skleničky a uchovejte v chladu, kde vydrží až 3 dny.

Mangoldové pesto 2 Foto: Mangoldové pesto; foto: Tvoříme domov

Tvoříme domov Foto:

Doma chutná nejlépe!

Blog Tvoříme domov vznikl z jednoho zásadního důvodu – abych se na mateřské nezbláznila. Jsem obyčejná holka s běžnými zájmy, která však pohlíží na jídlo jako na svátek. Mám úctu k surovinám, které nechci „zabít“ zbytečnými průmyslovými produkty. Moje recepty jsou proto velmi jednoduché, často jen ze základních surovin a vždy bez chemie.

Chci ukázat, že zdravé jídlo nebo jeho varianty nemusí být jen podivně vypadající hrouda na talíři. Zároveň však vím, že občas přijde den, kdy si prostě musíme dopřát nějaké bolestné (takové mám tak třikrát do týdne :). Z toho důvodu jsem si oblíbila dezerty nebo, chcete-li, sladkosti, které poskytnou vše, co naše nervy potřebují, aniž bychom z nich museli mít velké výčitky. Bílou mouku vždy doplním tou celozrnnou, bílý cukr nahrazuji třtinovým nebo jej nepoužiji vůbec a sladím třeba datlemi.

Můj pohled na jídlo je možná jiný, nicméně nijak extrémní. Prostě vyznávám zdravý rozum. Protože bez buřtu pečeného nad ohněm to v létě prostě nejde!

Videa

reklama

reklama