Malinové koláčky

Doba přípravy:
Počet porcí: 15–20
Malinové koláčky Foto:
Malinové koláčky
Foto: Výpečky.com

Svatební sezona je tu a tyto půvabné koláčky se hodí na nějakou tu výslužku pro svatební hosty. Můžete zabalit do těsta drobné mražené ovoce, ale chce to trochu trpělivosti.

Suroviny
máslo pokojové teploty 200 g
mleté ořechy (vlašské, lískové nebo mandle) 60 g
kůra a šťáva z 1/2 citronu
mražené maliny (čerstvé do těsta nezabalíte)
moučkový cukr na obalení
Postup
1

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, ořechy a citronovou kuru se šťávou. Pak přidejte změklé máslo, vanilkový extrakt a vše zpracujte do vláčného těsta. Těsto zabalte do fólie a dejte přes noc do lednice.

2

Těsto vyndejte z lednice, aby se s ním lépe pracovalo a troubu předehřejte na 180 °C.

3

Změklé těsto vyválejte na pomoučněném vále asi na 3–4 mm a vykrajujte z něj kolečka o průměru 5 cm. Na každé kolečko položte mraženou malinu a pečlivě ji zabalte (malina nesmí nikde vykukovat:)

4

Kuličky naskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 20 minut.

5

Ještě horké koláčky obalte v moučkovém cukru. Koláčky díky cukru natáhnou vlhkost a krásně zkřehnou.

Malinové koláčky Foto: Výpečky.com

Malinové koláčky Foto: Výpečky.com

Malinové koláčky. Foto: Výpečky.com

 

Milujeme Výpečky!

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

 

Videa

reklama

reklama