Losos v omáčce pesto s rajčaty

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Losos v omáčce pesto s rajčaty Foto:
Losos v omáčce pesto s rajčaty
Foto: Knorr

Losos chutná sám o sobě skvěle, ale proč si nedopřát změnu? K rybímu masu skvěle pasuje bylinková "pesto" omáčka i sladkost cherry rajčátek a hrášku. Lehká jarní kombinace mile překvapí...

Suroviny
filety z lososa 500 g
Knorr Bohatý bujón Kuřecí 1 kalíšek
čerstvá hladkolistá petržel 1 svazek
piniové oříšky 50 g
cherry rajčátka červená 100 g
cherry rajčátka žlutá 80 g
mražený zelený hrášek 50 g
tuk na smažení 1 lžíce
Postup
1

Filé z lososa nakrájejte na 4 porce.

2

Posekejte petrželovou nať. Část si ponechte stranou k podávání. Zbylou petrželku vložte do mixéru. Přidejte také bazalku.

3

K bylinkám přidejte piniové oříšky a parmezán. Nakonec nechte rozpustit Knorr Bohatý bujón Kuřecí v půl litru vlažné vody, přilijte ke směsi a vše důkladně rozmixujte.

4

Na pánvi osmažte kousky ryby po obou stranách. Následně přidejte cherry rajčata nakrájená na půlky a zelený hrášek. 2 minutky společně restujte.

5

Vlijte rozmixovanou omáčku pesto, pokud je třeba přidejte několik lžic horké vody (omáčka tak nebude příliš hustá). Rychle přiveďte k varu a ihned servírujte, aby omáčka a zelenina neztratily intenzivní barvu. Vše posypte zbylou petrželovou natí.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama