Losos v listovém těstě se špenátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Losos v listovém těstě se špenátem  Foto:
Losos v listovém těstě se špenátem
Foto: archiv Hellmann´s

Díky pečení v těstě si rybí maso zachová šťavnatost. Navíc to i krásně vypadá – tento recept se hodí i pro slavnostní chvíle!

Suroviny
filety z lososa 500 g
rozválené listové těsto 2 ks (2x 300 g)
vejce 1 ks
sůl a čerstvě namletý pepř
Náplň:
velká šalotka 1 ks
česnek 2 stroužky
čerstvý špenát 300 g
pórek 1 ks
pár kapek citronové šťávy
máslo 1 lžíce
sůl a čerstvě namletý pepř
K servírování:
opečené brambory
tatarská omáčka (např. Hellmann´s delikátní)
Postup
1

Troubu rozehřejte na 200 °C. Špenát omyjte a zbavte písku.

2

Na pánvi rozpusťte máslo. Šalotku s česnekem zbavte slupky, nakrájejte nadrobno a nechte na másle zpěnit. Pórek nakrájejte na kolečka a přidejte s omytým špenátem na pánev a nechte ho lehce zavadnout. Osolte, opepřete a zakápněte lehce citronem. Smíchejte s šalotkou a česnekem, dejte bokem a nechte vychladnout.

3

Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem, na který rozložte již rozválené jedno listové těsto.

4

Vychladlý špenát vymačkejte a zbavte přebytečné vody. Poté ho rovnoměrně rozložte do středu listového těsta.

5

Filet z lososa nožem zarovnejte tak, abyste z něj dostali rovnoměrný kus. Dobře ho osolte, opepřete a položte na špenát.

6

Vejce rozšlehejte v hrnečku a pomocí mašlovačky pomažte okraje těsta. Druhé listové těsto rozbalte a položte na lososa. Okraje dobře zarovnejte a přitlačením vidličky spojte. Přebytečné těsto odkrojte nožem a zbytek pomažte zbylým vejcem. Na vrchní části těsta nožem na šikmo těsto nařízněte.

7

Lososa v listovém těstě vložte do trouby a pečte 30 minut do zezlátnutí. Podávejte s opečenými brambory a tatarskou omáčkou.

Losos v listovém těstě se špenátem  Foto: Losos v listovém těstě se špenátem; foto: archiv Hellmann´s

Videa

reklama

reklama

\n