Kyjevské kuře

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Kyjevské kuře Foto:
Kyjevské kuře
Foto: isifa.com

Jemné kuřecí maso, bylinky, brambory a zelené fazolky... pokud se potřebujete trefit do chutí všem, tohle jídlo vás nemůže zklamat.

Suroviny
máslo 50 g
česnek, rozdrcený 1 ks
čerstvě nasekaná petrželka (můžete také namíchat s estragonem) 2 lžíce
velká kuřecí prsa, bez kůže 2 ks
středně velké vejce, rozšlehané 1 ks
čerstvá strouhanka z bílého chleba 60 g
olej na smažení 2 lžíce
nové brambory a zelené fazolky jako příloha
Postup
1

V míse nechte změknout máslo, vyšlehejte je spolu s česnekem, bylinkami a dochuťte solí a pepřem. Z hmoty vytvořte 7–8 cm dlouhý váleček, zabalte do potravinové fólie a dejte zamrazit (nebo silně zchladit), aby zatuhl.

2

Mezitím odstraňte z kuřete všechny šlachy. Každou část dejte mezi dvě fólie a rozklepejte je tak, aby byly dvojnásobně veliké. Máslovou směs rozdělte na dvě části a položte na kuře, poté maso důkladně zabalte, aby se máslo nemohlo dosstat ven.

3

Každý kus kuřete namočte do šlehaného vejce, obalte ve strouhance, potřete dalším rozšlehaným vejcem a opět ve strouhance obalte. Kuřata položte na tác a dejte chladit alespoň na 2 hodiny nebo raději přes noc.

4

Rozehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Pečicí plech dejte dovnitř rozehřát. Na pánvi rozehřejte olej a opékejte kuřecí rolky, dokud nejsou na všech stranách hnědé. Potom je položte na pečicí plech a v troubě pečte 15 minut. Podávejte s brambory a se zeleninou.

Videa

reklama

reklama