Květákovo-fazolové curry

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Květákovo-fazolové curry Foto:
Květákovo-fazolové curry
Foto: isifa.com

Pro milovníky exotických vůní a chutí máme další skvělý recept. Tentokrát na květákovo-fazolové curry, ke kterému stačí už jen přidat basmati rýži.

Suroviny
cibule 1 ks
koření kuřecí masala nebo kari 15 g
kokosové mléko 1 plechovka
květák 1 hlávka
bílé máslové fazole 1 plechovka
čerstvý koriandr
basmati rýže k podávání
Postup
1

Rozehřejte olej na pánvi a opékejte na něm cibuli nakrájenou na plátky, až bude měkká. Přidejte koření a nasekanou chilli papričku zbavenou semínek a pečte asi 1 minutu, dokud směs nebude voňavá.

2

Přilívejte po troškách kokosové mléko a dobře míchejte, aby se spojilo s kořením.

3

Přidejte květák rozebraný na růžičky a přiveďte do varu. Na mírném ohni vařte 7–10 minut, až bude květák skoro měkký. Přidejte propláchnuté fazole a nechte vařit další 2–3 minuty, aby se dobře prohřály. Dochuťte a podávejte s čerstvým koriandrem a basmati rýží.

Květákovo-fazolové curry Foto:

Květákovo-fazolové curry                                                                                   Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama