Kuřecí prsa na červeném víně

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí prsa na červeném víně Foto:
Kuřecí prsa na červeném víně
Foto: Hermína / Prima

V nové kulinární show Teď vaří šéf! připravil tentokrát Zdeněk Pohlreich kuřecí prsa na červeném víně, která se vám budou přímo rozpadat na jazyku.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 1. dílu s tématem KUŘE najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
kuřecí prsa s kůží
čerstvé houby dle vlastního výběru
toastový chléb
cibule
plátky slaniny
červené víno
kuřecí vývar
sůl
petrželka
Postup
1

Kuřecí prsa z obou stran osolte a opepřete a na olivovém oleji opečte, nejprve kůží dolů. Mezitím v kastrůlku opečte nasekanou cibulku a nakrájenou slaninu, přihoďte k ní čerstvé houby. Dochuťte pepřem a nechte orestovat. Plátky toastového chleba zbavte kůrky a v pánvi u kuřecích prsou je opečte dozlatova, ještě teplé je obalte v nasekané petrželce. Vyndejte také opečená kuřecí prsa a nechte je stranou oddechnout. Do stejné pánve, kde se restovalo kuře, nalijte asi tak 2 dl červeného vína a nechte vyvařit.

2

Vedle v kastrůlku rozehřejte kousek másla a vmíchejte k němu lžíci rajčatového protlaku. Přisypte také lžíci cukru, zalijte troškou kuřecího vývaru a povařte. Jakmile je víno odvařené, přilijte do něj také trošku vývaru, promíchejte a celé vlijte do kastrůlku s rajčatovým protlakem. Podle chuti dosolte a přidejte pepř. Omáčku stáhněte z tepla a vhoďte do ní kousek másla. Promíchejte.

3

Na talíř naservírujte opečené plátky toastového chleba, vedle položte kuřecí prsa a omáčku z červeného vína nalijte kolem. Přidejte hromádku orestovaných hub se slaninkou.

Videa

reklama

reklama