Kuřecí jednohubky s omáčkou Sriracha

Doba přípravy:
Kuřecí jednohubky s omáčkou Sriracha Foto:
Kuřecí jednohubky s omáčkou Sriracha
Foto: All

Večerní posezení na balkónku nebo v zahradě se neobejde bez nějakého toho pohoštění. Vyzkoušejte tyto pikantní jednohubky, návštěva si je rozhodně oblíbí!

Recept

Domácí omáčka sriracha  Foto:

Domácí omáčka sriracha

Pokud máte rádi pikantní jídla, určitě vám doma nechybí thajská chilli omáčka Sriracha. Právě teď se sklízí chilli papričky, a pokud jich máte přebytek, zkuste si omáčku...
Suroviny
kuřecí prsní řízky, bez kosti a kůže 4 ks
řepkový olej 1/2 hrnku
šťáva z limetky 2 lžíce
omáčka Sriracha 2 lžíce
plátky slaniny 450 g
hnědý cukr 1 hrnek
Postup
1

Smíchejte olej, šťávu z limetky, omáčku Sriracha a vše přelijte do plastového pytlíku nebo nádoby.

2

Kuře nakrájejte na asi 2,5 cm kostky a přendejte do pytlíku/nádoby. Dobře promíchejte, aby se všechny kousky obalily v marinádě a dejte do lednice asi na 1 hodinu (po půl hodině trochu promíchejte).

3

Plátky slaniny rozkrájejte vždy na tři kusy, jedním kusem obalte každý kousek kuřete a zajistěte párátkem.

4

Jednohubky obalte v hnědém cukru a vyložte na plech. Pokud byste chtěli mít jednohubky extra pálivé, potřete je Sriracha omáčkou ještě před obalováním v cukru.

5

Pečte v troubě dozlatova a dokřupava na 170 °C asi 30–35 minut. Během pečení kousky občas otáčejte, aby se vám nepřipekly.

Kuřecí jednohubky s omáčkou Sriracha 2 Foto: Kuřecí jednohubky s omáčkou Sriracha; foto: thegunnysack.com

Videa

reklama

reklama