Kuře Simon & Garfunkel s bramborami a ricottou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
RTŠ! II (4) - Kuře Simon a Garfunkel

Klasické kuře dokáže Šéf Zdeněk proměnit v super lahůdku. Záleží jen na správné kombinaci bylinek, přidat jako přílohu pečené brambory s ricottou a rajčatový salátek.

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

 

Suroviny
kuře
brambory
Na marinádu:
rozmarýn
tymián
sůl
Na ricottu:
ricotta
petrželka
sůl
Na salát:
rajčata
šalotka 2 ks
petrželka
Postup
1

Nejdříve si připravte suchou marinádu: všechny bylinky spolu smíchejte v hmoždíři a přidejte sůl.


Kuře vložíme do pekáče, vmasírujte do něj suchou marinádu a nechte asi hodinu odležet, aby do sebe maso natáhlo všechny chutě.

2

Pak si připravte speciální nádobu na pečení celé drůbeže - na nástavec nasaďte marinované kuře a dolů vložte celé brambory, které jste promíchali s olejem a zbytkem marinády.

3

Celou nádobu vložte do grilu a nechte péct.

4

Ke kuřeti budete podávat ještě rajčatový salát, na ten potřebujete: nakrájená rajčata a šalotku, petrželku a pepř. Všechno promíchejte.

5

Upečené kuře nechte na vypnutém grilu ještě 5 minut odležet a mezitím si vyndejte hotové brambory. Každý brambor nakrojte do kříže a po krajích zmáčkněte. Navrch vyplňte směsí z ricotty, petrželky, soli a pepře.

6

Teď vyndejte i kuře, naporcujte ho a polijte vypečenou šťávou, kterou jste na grilu chvíli povařili s trochou vody. Kuře podávejte s pečenými bramborami a rajčatovým salátem.

Kuře Simon & Garfunkel s bramborami a ricottou Foto:

Kuře Simon & Garfunkel s bramborami a ricottou Foto:

Kuře Simon & Garfunkel s bramborami a ricottou Foto:

Rozpal to, šéfe! II Foto:

Rozpal to, šéfe! II, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama