Kuře na kari

Doba přípravy:
Počet porcí: 3–4
Kuře na kari Foto:
Kuře na kari
Foto: All

Opravdu rychlý a jednoduchý recept, kterým si získáte leckterého milovníka kari.

Suroviny
Marináda:
bílý jogurt 1/2 hrnku
šťáva z citronu 1 lžíce
kurkuma 1 lžička
garam masala (indické grilovací koření: hřebíček, kardamom, kmín, koriandr, pepř, skořice) 2 lžičky
mleté chilli nebo mletý kajenský pepř 1/2 lžičky
mletý kmín 1 lžička
čerstvý zázvor, prolisovaný 1 lžíce
česnek rozmáčknutý nožem 2 stroužky
kuřecí stehenní řízky, vykostěné a nakrájené na kostky 750 g
Kari:
rajčatová passata 1 hrnek
cukr 1 lžíce
sůl 1 a 1/4 lžičky
smetana 1 hrnek
K podávání:
rýže a čerstvý koriandr
Postup
1

Pokud chcete mít omáčku velmi krémovou, vložte ingredience na marinádu (kromě kuřete samozřejmě) do mixéru, dobře promíchejte a rozmixujte dohladka.

2

Ingredience na marinádu (případně rozmixovanou směs, pokud zvolíte tuto cestu) smíchejte s kuřetem ve velké míse. Zakryjte a vložte do lednice přes noc.

3

Rozehřejte slunečnicový olej na velké pánvi, vložte kuře obalené v marinádě a restujte asi 3 minuty, dokud se maso nezatáhne a nezbělá.

4

Přidejte passatu, cukr a sůl. Snižte teplotu a nechejte probublávat asi 20 minut.

5

Dochuťte, vmíchejte smetanu a sundejte z plotny. Posypejte koriandrem a servírujte s rýží nebo plackami.

Kuře na kari 2 Foto: Kuře na kari; foto: recipetineats.com

Videa

reklama

reklama