Krůtí kebab s estragonem a černými olivami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krůtí kebab s estragonem a černými olivami Foto:
Krůtí kebab s estragonem a černými olivami
Foto: Michal Šajmir

Krůtí maso má velmi jemnou chuť, proto se ho nebojte kombinovat s výraznými chutěmi. My jsme použili černé olivy a estragon, které kebaby promění v opravdovou lahůdku s chutí léta. A k nim si připravte klasické tzatziki...

Suroviny
Kebaby:
mleté krůtí maso 750 g
černé olivy, vypeckované a najemno posekané 100 g
menší cibule 1 ks
čerstvý estragon, nasekaný 2 lžičky
hladkolistá petržel, nasekaná 2 lžičky
sůl
špejle na napichování kebabů
Tzatziki:
větší salátová okurka 1 ks
česnek 2 stroužky
čerstvý kopr, nasekaný 1 lžíce
čerstvá máta, nasekaná 1 lžíce
sůl
čerstvě namletý černý pepř
pár kapek citronové šťávy
Postup
1

Maso vložte do větší mísy, přidejte nasekané olivy, estragon, petrželku a na kostičky nakrájenou cibuli. Všechno společně důkladně prohněťte, až se ingredience dokonale spojí. Podle chuti osolte a dochuťte čtyřbarevným pepřem. Pokud je maso úplně libové, přidejte 2–3 lžíce olivového oleje, aby kebaby nebyly suché. Důkladně promíchanou směs nechte v lednici 2–3 hodiny odpočívat.

2

Následně z masa tvarujte placaté šišky dlouhé cca 7–8 cm a napíchněte je na špejle, které jste předtím nechali namočené ve studené vodě asi půl hodiny. Díky tomuto máčení špejle nebudou při grilování hořet ani černat.

3

Připravené kebaby grilujte na grilu nebo na pánvi z obou stran do zlatohněda. Podávejte s listovým salátem a čerstvými tzatziki.

4

Na přípravu tzatziki si omyjte a nahrubo nastrouhejte okurku. Pořádně ji osolte a v jemném cedníku nechte 1–2 hodiny odkapat. Nakonec zbylou tekutinu z okurky důkladně vyždímejte.

5

Okurku poté smíchejte s jogurtem a ochuťte bylinkami, najemno nasekaným česnekem a citronovou šťávou. Na závěr osolte a opepřete, důkladně promíchejte a nechte vychladit v lednici.

Foto: Michal Šajmir; www.michalsajmir.com

Videa

reklama

reklama