Krémové rizoto s lučinou a houbami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krémové rizoto s lučinou a houbami  Foto:
Krémové rizoto s lučinou a houbami
Foto: archiv Lučina

Italské rizoto je vysoce uspokojivé jídlo, které získá báječnou krémovou chuť přidáním čerstvého sýra. V sezoně můžete použít i směs lesních hub, které mají výraznější vůni i chuť.

Suroviny
lučina 2 balení po 100 g
rýže na rizoto (Arborio nebo Carnaroli) 1 hrnek
zeleninový vývar 3 hrnky
sůl a čerstvě namletý pepř
velké žampiony portobello 2 ks
česnek 1 stroužek
čerstvý rozmarýn 1 snítka
Postup
1

Rýži osmahněte na olivovém oleji, dejte do pekáče, osolte a zalijte vývarem. Dejte do trouby na 110–120 °C a pečte doměkka. Po vyndání vmíchejte 2 kostky lučiny.

2

Na pánvi osmahněte na oleji nasekaný česnek, přidejte houby nakrájené na kostičky a najemno nakrájený rozmarýn, orestujte a přidejte k rizotu.

Krémové rizoto s lučinou a houbami  Foto: Krémové rizoto s lučinou a houbami; foto: archiv Lučina

Videa

reklama

reklama