Králičí hřbet s konfitovaným bramborem, jablečným ragú a pyré z curry fazolí

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Králičí hřbet s konfitovaným bramborem, jablečným ragú a pyré z curry fazolí  Foto:
Králičí hřbet s konfitovaným bramborem, jablečným ragú a pyré z curry fazolí
Foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

V poslední letošní epizodě pořadu Pečeme podle hvězd připravil kuchař Martin Kincl sváteční pokrm z králičího hřbetu s velmi zajímavými přílohami.

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

Suroviny
vykostěný králičí hřbet 500 g
italská slanina pancetta 150 g
husí sádlo 300 ml
brambory 600 g
Jablečné ragú:
jablko 1/2 ks
řapíkatý celer 1 řapík
máslo 1 lžíce
hladkolistá petržel nasekaná 1 lžíce
Pyré z curry fazolí:
konzervované curry fazole (Bonduelle) 1 plechovka (400 g)
hladkolistá petržel 1 lžíce
Jablečný demiglace:
jablečný džus 200 ml
demiglace (silná omáčka z telecích kostí) 2 lžíce
med 1 lžíce
citronová šťáva (pár kapek)
Postup
1

Vykostěné králičí hřbety (2 kusy) k sobě přiložte protilehlými stranami, osolte, opepřete a zabalte do pancetty a následně do potravinářské fólie. Takto zabalené válečky pečte v troubě rozpálené na 75 °C 90 minut.

2

Mezitím si připravte jablečné ragú. Jablka a řapíkatý celer nakrájejte na malé kostičky cca 3 x 3 mm. Orestujte na pánvi s rozpuštěným máslem a přidejte trochu nasekané petrželky.

3

Na pyré z fazolí potřebujete curry fazole Bonduelle, listovou petržel a trochu smetany, společně prohřejte a následně propasírujte přes cedník v jemné pyré.

4

K přípravě jablečného demiglace svařte jablečný džus z daného množství na 1/3, přidejte demiglace z kostí, lžíci medu a pár kapek citronové šťávy.

5

K přípravě konfitovaných brambor nejprve oloupejte brambory, nakrájejte na 2 cm silné plátky a z nich vytvořte kolečka za pomoci vykrajovátka. Takto vytvořené brambory vložte do husího sádla rozpáleného na 100 °C. V sádle vařte cca 10 minut.

6

Po 90 min vyjměte válečky z trouby, rozbalte a opečte na pánvi dozlatova. Krájejte na 4 cm široká kolečka, která položte na konfitované brambory a talíř ozdobte fazolovým pyré, jablečným ragú a přelijte trochou jablečného demiglace.

Králičí hřbet s konfitovaným bramborem, jablečným ragú a pyré z curry fazolí  Foto: Králičí hřbet s konfitovaným bramborem, jablečným ragú a pyré z curry fazolí; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na Primě PLAY.

V poslední  epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Matěje Rupperta a jeho otce Karla Rupperta. S diváky se podělili o recept na králíka v majonézové marinádě a borůvkový koláč s vanilkovou zmrzlinou.

Pečeme podle hvězd - 12.díl Foto: Pečeme podle hvězd – 12.díl; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Videa

reklama

reklama