Koláč s chřestem

Doba přípravy:
Počet porcí: 8 řezů
Koláč s chřestem Foto:
Koláč s chřestem
Foto: Gurmet

Bleskurychlý a takřka bezpracný recept se určitě zařadí k vašim favoritům.

Suroviny
listové těsto (400 g) 1 balení
trochu hladké mouky na poprášení pracovní plochy
ricotta 500 g
zelený chřest 1 svazek
rukola 1 hrst
sůl
Postup
1

Těsto rozdělte na dvě poloviny. Na pomoučené pracovní ploše každou rozválejte přibližně do tvaru obdélníku o hranách asi 20 x 25 cm.

2

Asi 1 cm od okraje těsto nařízněte a až k naznačenému řezu ho potřete ricottou (můžete ji nahradit také jiným přírodním smetanovým sýrem).

3

Chřest zbavte tuhých konců (použijte je třeba do polévky) a stonky oloupejte. Krátce je povařte v osolené vodě s trochou cukru.

4

Stonky poté podélně rozřízněte a klaďte je na těsto potřené ricottou. Koláč osolte a opepřete, poklaďte ho na nudličky pokrájenou slaninou a pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

5

Vyjměte z trouby a horký koláč posypte hoblinami sýra a rukolou. Nejlépe vám bude chutnat ještě teplý .

Gurmet - červen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Měsíc červen mají asi nejraději děti. Jednak mají hned v jeho začátku svátek, s jeho koncem také začínají prázdniny. Na děti (a také na jejich maminky) myslíme i v časopisu Gurmet. V červnovém čísle totiž najdou praktické tipy, jak si mohou užít pořádný mejdan na Den dětí a hlavně jak si na něj připravit dobrůtky jen s malou výpomocí maminek.

O tom, že léto už klepe na dveře, není pochyb. Spolu s ním přichází také čas jedné z nejoblíbenějších sezonních aktivit – grilování. Tentokrát jsme na něj připravili několik receptů z hovězího masa, nad kterými se vám budou sbíhat sliny. Na kulinární výlet vás tentokrát pozveme do Rakouska, jehož kuchyně je nám víc než blízká. Naučíme vás také, jak si připravit osvěžující a také zdravé letní smoothies.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama