Kokosový suk

Doba přípravy:
Počet porcí: 4 ks
Kokosový suk  Foto:
Kokosový suk
Foto: Pradobroty.cz

Oblíbený pouťový suvenýr je v domácím provedení ještě lepší než originál. Stačí ho nechat jen ztuhnout, což se obzvlášť hodí, když vás honí mlsná...

Suroviny
slazené kondenzované mléko 250 g
strouhaný kokos 200 g
plnotučné sušené mléko 100 g
kakao holandského typu 2 lžíce
Postup
1

V míse promíchejte kondenzované mléko, kokos a sušené mléko. Polovinu směsi oddělte a obarvěte kakaem.

2

Každou polovinu rozdělte na čtvrtiny, z každé uválejte zhruba 2 cm silný váleček a opatrně spolu zatočte jeden světlý a jeden tmavý cop. Vytvarujte váleček, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte ztuhnout v lednici. Před podáváním suky nakrájejte šikmo na menší špalíčky.

PRIMA TIP: Suky nemusíte stáčet ze dvou copů, ale můžete z každého kusu vytvarovat plát, položit je na sebe a zabalit do tvaru rolády. Můžete experimentovat i s dalšími tvary a skládat ze dvou plátů kostky nebo kuličky.

Kokosový suk  Foto:

Kokosový suk; foto: Pradobroty.cz

Pradobroty Foto:

Objevte Pradobroty!

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

 

Videa

reklama

reklama